Μπαχαρικά


Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Αστεροειδής Γλυκάνισος - 25 gr
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣΒιολογικό ΠροϊόνΔιατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1411kj/337kcal - Πρωτεϊνες: 17,6γρ. - Φ.Ίνες: 14,6γρ.Υδατάνθρακες: 50γρ. - Λίπη: 15,9γρ. - Αλάτι: 16mgΜπορεί να περιέχειίχνη ξηρ.καρπών,σόγιας,σησαμιού,γλουτένης.Να Φυλάσσεταισε μέρος σκιερό και δροσερό.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΒάρος Τεμαχίου25gr..
1,95€
Γλυκάνισο Ολόκληρο - 35 gr
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣΒιολογικό ΠροϊόνΔιατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1496kj/357kcal - Πρωτεϊνες: 17,6γρ. - Φ.Ίνες: 14,6γρ.Υδατάνθρακες: 35,4γρ. - Λίπη: 15,9γρ. - Αλάτι: 16mgΜπορεί να περιέχειίχνη ξηρ.καρπών,σόγιας,σησαμιού,γλουτένης.Να Φυλάσσεταισε μέρος σκιερό και δροσερό.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΒάρος Τεμαχίου35gr..
1,95€
Βασιλικός Τριμμένος - 30 gr
Να φυλάσετε σε μέρος σκιερό και δροσερό.ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣΒιολογικό ΠροϊόνΔιατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1259kj/300kcal - Πρωτεϊνες: 14γρ. - Φ.Ίνες: 17,8γρ. Υδατάνθρακες: 43ρ. - Λίπη: 4γρ. - Αλάτι: 0,085gΜπορεί να περιέχειΜπορεί να περιέχει ίχνη ξηρ.καρπών,σόγιας,σησαμιού,γλουτένης.Να Φυλάσσεταισε μέρος σκιερό και δροσερό.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΒάρος Τεμαχίου30gr..
1,95€
Γαρύφαλλο Ολόκληρο - 20 gr
Το γαρύφαλλο ή μοσχοκάρφι, προέρχεται από τα αποξηραμένα μπουμπούκια του γαριφαλόδενδρου. Ευδοκιμεί στις Φιλιππίνες, τη Μαδαγασκάρη, τις Δυτικές Ινδίες και τις Αντίλλες.Κύριο χαρακτηριστικό του η έντονη, καυστική γεύση και άρωμα. Το χρησιμοποιούμε για τον αρωματισμό κρεάτων, στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και στην ποτοποιία, κυρίως για τον αρωματισμό των λικέρ. Επειδή είναι ιδιαίτερα καυτερό, καλό είναι να αφαιρείται από το φαγητό πριν σερβιριστεί ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη. Περιέχει ένα αιθέριο έλαιο, το οποίο θεωρείται φάρμακο για τον πονόδοντο, τη δυσπεψία και τη ναυτία. Είναι επίσης απολυμαντικό, αναλγητικό και αντισηπτικό.Ποιοι είναι οι τρόποι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και πως μπορούμε να επωφεληθούμε από τις ιδιότητές του;1. Καταναλώνοντας ένα – δύο γαρίφαλα μπορούμε να βοηθήσουμε στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών από το σώμα.2. Το γαρίφαλο βοηθά στην προστασία των κυττάρων και τη διέγερση της ενέργειας σε όλο το σώμα.3. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην παραδοσι..
1,99€
Γαρύφαλλο Τριμμένο - 35 gr
Με μακρινή καταγωγή την Κίνα το γαρύφαλλο ως το πλέον γνωστό μπαχαρικό χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Τα γαρίφαλα είναι τα αποξηραμένα άνθη του γαριφαλόδενδρου το οποίο έχει θερμαντική δράση στον οργανισμό. Η φρεσκοτριμμένη σκόνη του γαρύφαλλου έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες και βοηθάει ώστε να καθαρίζει ο πεπτικός σωλήνας του οργανισμού αλλά και το αίμα από διάφορα παράσιτα και κυρίως από τα αυγά τους.Η θεραπευτική χρήση του γαρίφαλου οφείλεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στην ευγενόλη αλλά και στα φλαβονοειδή και φαινολικά συστατικά που περιέχει κάνοντας το ιδανικό σε προβλήματα αρθρίτιδας και μυαλγίας Ως βακτηριοκτόνο και αναισθητικό, το γαρίφαλο χρησιμοποιείται ευρύτατα στην παραδοσιακή ιατρική για περιπτώσεις όπως κακοσμία του στόματος πονόδοντος και ημικρανίες, Το γαρίφαλο έχει επίσης αντιοξειδωτικές (αντικαρκινικές), αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μεγάλη ευεργετική δράση στο σάκχαρο του αίματος. Ιδιότητες:● Βοηθά στις λο..
1,95€
Δεντρολίβανο Τριμμένο - 30 gr
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό του εγκεφάλου. Οι νεαροί σπουδαστές συνήθιζαν να φορούν γιρλάντες από δεντρολίβανο στον λαιμό ή να πλέκουν κλαδιά στα μαλλιά τους όταν είχαν εξετάσεις για να διεγείρουν τη μνήμη τους.Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα φυτά που χρησιμοποιεί η εκκλησία μας στους αγιασμούς. Είναι πολύ διαδεδομένο σαν συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται στην κηπουρική, την αρωματοποιία, την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και σαν θεραπευτικό υλικό.Τρόπος χρήσης: το ρόφημα καταπραΰνει τους σπασμούς της κοιλιάς, και είναι αντιδιαβητικό και κατά του άσθματος. Το κρασί είναι τονωτικό για την καρδιά και την όραση. Αφέψημα: βράζουμε άνθη και φύλλα δεντρολίβανου μια κουταλιά του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνουνε 2 φορές την ημέρα. Βάζουμε σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου και τα αφήνουμε για αρκετές  μέρες. Πίνουμε 1 ποτήρι την ημέρα. Αντισηπτικό για πληγές. Ρίχνουμε επάνω στην πληγή σκόνη από τριμμένα φύλλ..
1,95€
Θυμάρι Τριμμένο - 30 gr
Αυτός ο υπέροχος θάμνος που φύεται σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και κυρίως στην Ελλάδα έχει γεύση πολύ δυνατή ιδιαίτερη και ελαφρώς καυστική.Μπορεί να δημιουργήσει ένα αφέψημα τονωτικό, χωνευτικό και σπασμολυτικό, ενώ έχει αντισηπτικές ιδιότητες όταν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά.Βοηθάει στη θεραπεία του βήχα, του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Ανακουφίζει από το συνάχι και τη γρίπη, ενώ οι γαργάρες με αφέψημα θυμαριού ανακουφίζουν τη στοματίτιδα και τις ερεθισμένες αμυγδαλέςΧρήση: βράζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι για 10 λεπτά. Στη μαγειρική το θυμάρι είναι έντονα αρωματικό και έχει πολύ δυνατή γεύση. Αρωματίζει κρέατα, ψάρια, διάφορες σάλτσες, σούπες, σαλάτες, ακόμη και όσπρια.Επίσης χρησιμοποιείται ως αρωματικό στις ελιές.Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ εισάγεται από Μαρόκο.ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣΒιολογικό ΠροϊόνΜπορεί να περιέχειίχνη ξηρ.καρπών,σόγιας,σησαμιού,γλουτένης.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΒάρος Τεμαχίου30gr..
1,95€
Κύμινο Άκοπο - 35 gr
Το κύμινο είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των σελινοειδών με ρίζες από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την μακρυνή Ινδία, ενώ σήμερα καλλιεργείται στην Κίνα και το Μεξικό. Οι σπόροι του , χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα στις κουζίνες πολλών διαφορετικών πολιτισμών, κυκλοφορούν δε, τόσο ολόκληροι όσο και αλεσμένοι. Επιπροσθέτως, το κύμινο χρησιμοποιείται και ως φαρμακευτικό φυτό, ως χωνευτικό, καθώς επίσης και για την αύξηση του σιδήρου στο αίμα στην αναιμία και τη μείωση των συμπτωμάτων στο κοινό κρυολόγημα.Το κύμινο είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, χημικές ουσίες των φυτών που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο σώμα. Το κύμινο ως αφέψημα θεωρείται πως τονώνει την καρδιά και συμβάλλει στη μείωση της ταχυπαλμίας, ενώ δρα σπασμολυτικά σε πόνους κολικού.Συνιστάται για την αντιμετώπιση της ανορεξίας αφού «ανοίγει» την όρεξη, της δυσπεψίας –βοηθά στη χώνεψη–, των πόνων της περιόδου αλλά και των σπασμών του στομάχου. Επιπλέον «διευκολύνει» την ..
1,95€
Μαύρο Κύμινο - 70 gr
Το μάυρο κύμινο ή Μελάνθιον το ήμερον ή η Νιγέλα η εδώδιμος (Nigella sativa) είναι μικροί μάυροι σπόροι ενός ετήσιου φυτού της οικογένειας των Βατραχιοειδών με προέλευση την Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.Η χρήση του βρίσκεται στην παρασκευή τσαγιού, ρίχνοντας ένα κουταλάκι σπόρους σε ζεστό νερό αφήνοντας το για 10 λεπτά, με το φλιτζάνι να καλύπτεται ώστε να αποτραπεί η διαφυγή του αρώματός του.Οι σπόροι μπορούν επίσης να προστεθούν σε μαγειρεμένα φαγητά, σε ψωμί ολικής άλεσης, στην παρασκευή κρασιού ή ξυδιού. Επίσης μπορούμε να αλέσουμε τους σπόρους και να τους ανακατέψουμε με μέλι ή να πασπαλίσουμε σαλάτες.Τέλος αποτελούν ιδανική πρόταση σε ντρέσινγκ για σαλάτες και ακόμη ανακατεύονται στα τηγανητά πιάτα, ειδικά όταν συνδυάζονται με λεμόνι, και ταχίνι.Μπορεί να αποτελέσει το μάυρο κύμινο εξαιρετικό τονωτικό όταν αναμιχθεί με μέλι και σκόρδο σε άτομα με άσθμα ή βήχα, καθώς και σε εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης..
2,30€
Μαραθόσπορος - 40 gr
Ο μαραθόσπορος, είναι ο σπόρος του φυτού μάραθος Είναι ένα πολυετές φυτό και φύεται κυρίως στις ακτές της λεκάνης της Μεσογείου. Ευδοκιμεί και σε άλλα μέρη ανά τον κόσμο, σε περιοχές με ξηρό έδαφος, κοντά σε θαλλάσιες ακτές ή σε όχθες ποταμών.Είναι ένα αρωματικό και εύγευστο μπαχαρικό με πολλές χρήσεις στην μαγειρική, στη φαρμακευτική αλλά και στην ποτοποιεία. Αποτελεί βασικό συστατικό της Ινδικής κουζίνας αλλά και της κουζίνας της Μέσης Ανατολής. Στην ποτοποιεία χρησιμεύει στον αρωματισμό αποσταγμάτων σταφυλιών, δηλαδή κατά την παραγωγή τσίπουρου, ρακής και άλλων ποτών.Στην ανηθόλη, που περιέχει οφείλονται οι ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου. Εχει ευεργετική επίδραση σαν αφεψήμα ή ροφήμα και βοηθά στην βρογχίτιδα, στον τυμπανισμό και γενικότερα στις εντερικές δυσλειτουργιες. Επίσης μπορεί να χρησημοποιηθεί σαν ήπιο καθαρτικό. Παλαιότερα σε μορφή καταπλάσματος χρησήμευε στους ερεθισμούς των ματιών.Εχει δρ..
1,95€
Μοσχοκάρυδο Ολόκληρο - 30 gr
Το μοσχοκάρυδο είναι γνωστό ότι ήταν ένα πολύτιμο και ακριβό μπαχαρικό στην Ευρωπαϊκή μεσαιωνική κουζίνα ως αρωματική ύλη, φάρμακο και συντηρητικό.Η χρήση του ολόκληρου μοσχοκάρυδου στη μαγειρική είναι εκτεταμένη. Χρησιμοποιείται (συνήθως τριμμένο) για να καρυκεύσει διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά Η γεύση του είναι πικάντικη, αλλά όταν είναι φρεσκοτριμμένο είναι πολύ πιο δυνατό.Τον καρπό τον χρησιμοποιούμε ως γιατρικό του πεπτικού για την ναυτία, τον εμετό, τη διάρροια, ιδίως αν οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση.Χρήση: Ταιριάζει σε γλυκές παρασκευές όπως σε πουτίγκες, μπισκότα αλλά και σε πιάτα με πατάτες, καρότα και σελινόριζα. Είναι ιδανικό μπαχαρικό για το σπανάκι, γιατί ισορροπεί τη μεταλλική του γεύση. Επίσης είναι απαραίτητο συστατικό στην μπεσαμέλ, τον πουρέ πατάτας, σε σάλτσες, τυριά, τυρόπιτες και γενικότερα πιάτα που περιέχουν γαλακτοκομικά...
2,90€
Μοσχοκάρυδο Σκόνη - 20 gr
Το μοσχοκάρυδο είναι γνωστό ότι ήταν ένα πολύτιμο και ακριβό μπαχαρικό στην Ευρωπαϊκή μεσαιωνική κουζίνα ως αρωματική ύλη, φάρμακο και συντηρητικό.Η χρήση του ολόκληρου μοσχοκάρυδου στη μαγειρική είναι εκτεταμένη. Χρησιμοποιείται (συνήθως τριμμένο) για να καρυκεύσει διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά Η γεύση του είναι πικάντικη, αλλά όταν είναι φρεσκοτριμμένο είναι πολύ πιο δυνατό.Τον καρπό τον χρησιμοποιούμε ως γιατρικό του πεπτικού για την ναυτία, τον εμετό, τη διάρροια, ιδίως αν οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση.Χρήση: Ταιριάζει σε γλυκές παρασκευές όπως σε πουτίγκες, μπισκότα αλλά και σε πιάτα με πατάτες, καρότα και σελινόριζα. Είναι ιδανικό μπαχαρικό για το σπανάκι, γιατί ισορροπεί τη μεταλλική του γεύση. Επίσης είναι απαραίτητο συστατικό στην μπεσαμέλ, τον πουρέ πατάτας, σε σάλτσες, τυριά, τυρόπιτες και γενικότερα πιάτα που περιέχουν γαλακτοκομικά...
2,40€
Μπαχάρι Ολόκληρο - 40 gr
Το μπαχάρι είναι γνωστό ως πιπέρι της Τζαμάικας και είναι ένα είδος πιπεριάς που φύεται στην Καραϊβική.Κόβεται πριν ωριμάσει και απλώνεται στον ήλιο για να αποξηρανθεί.Το μπαχάρι είναι ο αποξηραμένος καρπός του φυτού P. dioica.Οι καρποί συλλέγονται όταν είναι πράσινοι και άγουροι και παραδοσιακά αποξηραίνονται στον ήλιο. Όταν είναι στεγνοί, είναι καφέ και μοιάζουν με μεγάλους καφέ ομαλούς πιπερόκοκκουςΤο μπαχάρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της Καραϊβικής κουζίνας.Το μπαχάρι είναι επίσης απαραίτητο για την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου χρησιμοποιείται για να αρωματίσει μια ποικιλία από μαγειρευτά φαγητά και πιάτα με κρέας. Στην Παλαιστινιακή κουζίνα, για παράδειγμα, πολλά κύρια πιάτα περιέχουν το μπαχάρι ως το μοναδικό καρύκευμα που προστίθεται σαν αρωματική ουσία...
1,95€
Μπούκοβο - 40 gr
Μπούκοβο ή τσίλι της Μεσογείου είναι το μπαχαρικό που προέρχεται από ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριες και αποτελεί την εκδοχή του ελληνικού τσίλι.Μπορεί να συνδυαστεί με ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικό, μαϊντανό και σκόρδο,ή πιπέρι.Το όνομα του οφείλεται σε γνωστή κόκκινη πιπεριά από έναν καλόγερο που την καλλιεργούσε το 16ο αιώνα σε ένα μοναστήρι στη Σερβία. Μπούκοβο ονομάστηκε και το μοναστήρι, στο οποίο καλλιεργούνταν η ομώνυμη πιπεριά.Στην κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας, το μπούκοβο είναι κάτι σαν το αλατοπίπερο και έχει καθημερινή χρήση σχεδόν σε όλα τα πιάτα. Ταιριάζει στα περισσότερα μαγειρευτά φαγητά. Το μεσογειακό αυτό τσίλι είναι εκτός των άλλων και αγαπημένο μπαχαρικό των πεινασμένων ξενύχτηδων, αφού συμπεριλαμβάνεται στον πατσά, αλλά και στις μακεδονίτικες σούπες, ενώ δεν λείπει και από μαγειρευτά ή ψητά.Μπούκοβο καυτερό | ΙδιότητεςΑποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Επειδή το μπούκοβο προέρχεται από την πιπεριά, αποτελείται από λου..
1,95€
Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη - 35 gr
Η πάπρικα δεν έχει μόνο καυτερή γέυση αλλά μπορεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερο συνδυασμό πράσινων κόκκινων και πορτοκαλί πιπεριών. Αυτός είναι ο λόγος ο οποιός η πάπρικα μπορεί να έχει γλυκιά και ήπια γεύση.Χρησιμοποιείται για να δώσει ζωηρό κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα (όπως γλυκαντικά, παρασκευάσματα κρέατος).Ταιριάζει ιδιαίτερα με το χοιρινό ,με πουλερικά και σε πιάτα θαλασσινών και κυρίως με γαρίδες.Η πάπρικα περιέχει σάκχαρο και είναι πλουσιότερη σε βιταμίνη C σε σχέση με τα εσπεριδοειδή. Η πάπρικα χρησιμοποιείται στην κουζίνα πολλών χωρών , κυρίως όμως στις κουζίνες της Ισπανίας του Μεξικού και της Βαλκανικής Χερσονήσου. Στην Ουγγαρία η πάπρικα είναι το εθνικό μπαχαρικό όπου χρησιμοποιείται σε καυτερά πιάτα όπως το γκούλας(gulyas) και σε σάλτσες όπως η κέτσαπ...
1,95€