(EUPHORIA) NEURO BALANCE

39,00€
Κατασκευαστής:  Natural Doctor
Κωδικός Προϊόντος:  ΣΥ005
Διαθεσιμότητα:  Διαθέσιμο

Βοηθά στον έλεγχο της διάθεσης & του στρες

 • Βελτιώνει τη διάθεση
 • Ενισχύει την ψυχολογική λειτουργία
 • Ενισχύει την συγκέντρωση σε καταστάσεις στρες
 • Βοηθάει στον έλεγχο της διάθεσης της όρεξης και του ύπνου
 • Από φυσικές πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας
 • Χωρίς γλουτένη, μαγιά, γλυκαντικά, συντηρητικά, χρώματα ή άλλα χημικά συστατικά
 • Παρασκευάζεται αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας

Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ: 42560/20-5-2016


 • Το Neuro Balance (Euphoria) περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία (διάθεση, ύπνος).
 • Επιπρόσθετα έχει 5-υδροξυτρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που περιέχεται στο εκχύλισμα σπόρων του φυτού Griffonia simplicifolia, και αποτελεί πρόδρομο μόριο για την σύνθεση (με την βοήθεια της βιταμίνης Β6) του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης στον οργανισμό μας. Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη υπεύθυνη για τον έλεγχο της διάθεσης, της όρεξης και του ύπνου και έτσι δύναται να επηρεάζει τη ψυχολογική λειτουργία καθώς και την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012, το προϊόν περιέχει:

 • Βιταμίνη C, νιασίνη, βιταμίνη Β6 και ιώδιο που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • Βιταμίνη C, νιασίνη και βιταμίνη Β6 που συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
 • Ψευδάργυρο που συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία

Ως πηγή βιταμίνης C έχουν επιλεχθεί το L-ασκορβικό μαγνήσιο και το L-ασκορβικό ασβέστιο, δηλαδή άλατα του ασκορβικού οξέος με μαγνήσιο και ασβέστιο, αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένες ενώσεις εμφανίζουν ρυθμιστικές ιδιότητες και επομένως είναι λιγότερο όξινες συγκριτικά με το L-ασκορβικό οξύ, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή γαστρεντερικών ανωμαλιών, όπως στομαχικές διαταραχές και διάρροια που δύναται να εμφανίζονται σε άτομα με ευαισθησία στην κατανάλωση L-ασκορβικού οξέος. Ως πηγή νιασίνης έχει επιλεχθεί το νικοτιναμίδιο παρέχοντας 125 mg νιασίνη ανά κάψουλα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Eπιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα (νυν Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), το ανώτερο ανεκτό επίπεδο πρόσληψης [Tolerable Upper Intake Level (UL)] τoυ νικοτιναμίδιου στους ενήλικες προσδιορίζεται στα 900 mg ημερησίως1. Επιπρόσθετα, η Ομάδα Ειδικών Επιστημόνων για τις Βιταμίνες και τα Ανόργανα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Expert Group on Vitamins and Minerals) έχει ορίσει ως κατευθυντήριο επίπεδο πρόσληψης [Guidance Level (GL)] του νικοτιναμίδιου τα 500 mg ημερησίως2.

Το προϊόν περιέχει επίσης και βιταμίνη Β6 στην ενεργό της μορφή ως 5′-φωσφορική πυριδοξίνη. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Eπιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα (νυν Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), η βιταμίνη Β6 αποτελεί μια βιταμίνη για την οποία έχει προκύψει αριθμητική τιμή που ισοδυναμεί με 25 mg ημερησίως3 αναφορικά με το ανώτερο ασφαλές επίπεδο πρόσληψης από συμπληρωματικές πηγές.

To Neuro Balance (Euphoria) περιέχει επίσης L-τυροσίνη και L-γλουταμίνη. Η L-τυροσίνη συναντάται στις πρωτεΐνες του σώματος και αποτελεί πρόδρομο μόριο για την σύνθεση μιας ομάδας νευροδιαβιβαστών (χημικές ενώσεις του εγκεφάλου), τις κατεχολαμίνες. Μια από τις κατεχολαμίνες που σχηματίζεται από L-τυροσίνη είναι η αδρεναλίνη, η οποία μαζί με άλλους νευροδιαβιβαστές βοηθά στην εστίαση του μυαλού και τη βελτίωση της συγκέντρωσης σε καταστάσεις στρες.

Ουσιαστικά, η L-τυροσίνη βοηθά στην αντικατάσταση των διεγερτικών νευροδιαβιβαστών που μειώνονται από το στρες. Η L-γλουταμίνη επίσης συναντάται στις πρωτεΐνες του σώματος και στα ένζυμα. Η L-γλουταμίνη είναι ιδιαίτερο αμινοξύ διότι έχει την ιδιότητα να διαπερνά τη γενική κυκλοφορία και να φθάνει στον εγκέφαλο. Όταν βρεθεί στον εγκέφαλο μετατρέπεται σε L-γλουταμικό οξύ, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας. H L-γλουταμίνη είναι ιδιαίτερη χρήσιμη στην αποτοξίνωση του οργανισμού από αμμωνία.

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η παρουσία της γλουταμίνης σε ικανοποιητικά επίπεδα στον οργανισμό μας επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία καθότι επηρεάζει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών γ-αμινοβουτυρικό οξύ και γλουταμικό οξύ στον εγκέφαλο. Παρότι τόσο η τυροσίνη όσο και η γλουταμίνη παράγονται ενδογενώς στο ανθρώπινο σώμα,υπάρχουν καταστάσεις όπως το έντονο στρες, όπου οι παραγόμενες ποσότητες τους δεν αρκούν και έτσι η συμπληρωματική πρόσληψη είναι απαραίτητη.

Επιπρόσθετα έχει 5-υδροξυτρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που περιέχεται στο εκχύλισμα σπόρων του φυτού Griffonia simplicifolia, και αποτελεί πρόδρομο μόριο για την σύνθεση (με την βοήθεια της βιταμίνης Β6) του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης στον οργανισμό μας. Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη υπεύθυνη για τον έλεγχο της διάθεσης, της όρεξης και του ύπνου και έτσι δύναται να επηρεάζει τη ψυχολογική λειτουργία καθώς και την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αρ. Πρωτ. Γνωστ. EOΦ: 42560/20-5-2016
Παράγεται στην Ε.Ε.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περιεχόμενο: 60 φυτικές κάψουλες

Θρεπτικά συστατικά

Ανά κάψουλα

%Σ.Η.Π.*

L-τυροσίνη

50 mg

**

Νιασίνη (ωςνικοτιναμίδιο)

125 mg

781%

Βιταμίνη C

(ως L-ασκορβικόμαγνήσιο και L-ασκορβικό ασβέστιο)

85,6 mg

107%

L-γλουταμίνη

250 mg

**

Βιταμίνη Β6 (ως 5′-φωσφορική πυριδοξίνη)

5 mg

357%

Ψευδάργυρος (ωςκιτρικός ψευδάργυρος)

2,1 mg

21%

Ιώδιο (ως ιωδικό κάλιο)

78 μg

52%

 5-υδροξυτρυπτοφάνη(5-HTP)

10 mg

**

Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα, ** Δενέχει θεσπισθεί Σ.Η.Π.

Άλλα συστατικά: δυγλικινικός χαλκός (χαλκός/κάψουλα:<15% Σ.Η.Π.), δυγλικινικός σίδηρος (σίδηρος/κάψουλα:<15% Σ.Η.Π.), στεατικό μαγνήσιο, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη.

Το προϊόν δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, γλυκαντικές ουσίες, αλλεργιογόνα σίτου, μαγιάς, καλαμποκιού, σόγιας και γάλακτος.

Αρ. Πρωτ. Γνωστ. EOΦ: 42560/20-5-2016

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ